Close
Maastrichterstraat 365 3740 Bilzen
089 41 14 08 info@lowist.be
Kijktip: Studio de stad

Van maandag 27 oktober tot zondag 2 november is het ‘De week van de stad’ op Canvas.

Het is meer dan terecht dat onze steden de nodige aandacht krijgen. Volgens cijfermateriaal van het Kenniscentrum Vlaamse steden zullen onze 13 centrumsteden van 1,52 miljoen inwoners in 2008 naar 1,64 miljoen inwoners in 2018 en 1,65 miljoen inwoners in 2028 evolueren (+8%).

De totale aangroei van de bevolking bedraagt 447.696 extra inwoners voor Vlaanderen. 28,9% van deze aangroei komt voor rekening van de centrumsteden.

 

De stad van de toekomst

Reyers Laat maakt plaats voor Studio de stad, een praat- en discussieprogramma waarin Ruth Joos op zoek gaat naar de toekomst van de stad en de stad van de toekomst. Elke dag kijkt Ruth samen met haar gasten naar een internationale documentaire die inzoomt op een bepaald aspect van de grote stad.

Vanuit de inhoud van die documentaires en de (al dan niet goede) voorbeelden uit andere landen en continenten start het gesprek over stadsontwikkeling, woonbeleid en ruimtelijke ordening in Vlaanderen.

 

 

Atelier de Stad

Op het einde van de week (op zondag 2 november) start Canvas ook nog met Atelier de Stad. Een reeks documentaires over de vijf stadsateliers die plaatsvonden in Oostende, Kortrijk, Gent, Brussel en Hasselt/Genk.