Close
Maastrichterstraat 365 3740 Bilzen
089 41 14 08 info@lowist.be

Vragen? Misschien vind je jouw antwoord(en) hieronder!

Welke typen verdwijnpalen zijn er bij Lowist verkrijgbaar?

Lowist levert drie typen verdwijnpalen:

  • de Vesta City: de meest gangbare verdwijnpaal;
  • de K4 verdwijnpaal: de zogenaamde antiterreur paal; dit type paal is bij uitstek geschikt voor plaatsing in drukbezochte winkelstraten en pleinen;
  • de K12 verdwijnpaal: een installatie die gangbaar is voor beveiliging van een ambassade of militaire basis.

Waarom kiezen voor een hydraulische verdwijnpaal?

Het gebruik van een hydraulische verdwijnpaal in plaats van de elektromechanische of pneumatische variant heeft een aantal voordelen. Aangezien een hydraulisch systeem een perfect gesloten keten moet zijn, is de installatie waterdicht. Ook kan een hydraulische verdwijnpaal intensiever gebruikt worden dan een elektromechanische verdwijnpaal. De hydraulische verdwijnpaal is thermisch veiliger dan de mechanische verdwijnpaal die na veelvuldig gebruik opwarmt. Een nadeel van hydrauliek is de verontreiniging door minerale oliën in geval van lekkage.      Lowist gebruikt daarom bio-hydraulische oliën.

De voordelen van de hydraulische verdwijnpaal op een rijtje:
+ lange levensduur
+ geschikt voor intensief gebruik
+ op basis van bio-hydraulische olie (minder vervuilend)

Pneumatische verdwijnpalen worden nog zelden gebruikt omdat bij vriesweer het gecondenseerde water in de compressor de leidingen bevriest.

Wat kost een installatie?

De kostprijs van een installatie is afhankelijk van het aantal en het type verdwijnpalen dat één installatie telt. Ook hangt de prijs af van welke werken de klant in eigen beheer neemt. Wanneer de gemeente de graaf- en funderingswerken voor eigen rekening neemt, kan dit de kostprijs drukken. De gemiddelde prijs voor een installatie bedraagt tussen de €10.000 en de €15.000 excl. btw.

Zijn installaties van verdwijnpalen veilig?

Mits de gebruiker/bestuurder zich aan de verkeersregels houdt, zijn de installaties perfect veilig . Als je op een kruispunt door het rode licht rijdt, is de kans groot dat je een ongeval veroorzaakt. Dat is met verdwijnpalen niet anders: negeer je het rode licht dan veroorzaak je een botsing. Lees hier meer over in de case Stad Hasselt Link invoegen naar https://lowist.be/veiligheid-de-stad-case-hasselt/

Hoe sterk is een verdwijnpaal?

De verdwijnpalen van Lowist kunnen wel een stootje verdragen! De tabel hieronder geeft per type verdwijnpaal aan hoeveel weerstand (uitgedrukt in joules) de paal bij aanrijding kan weerstaan. Er zijn twee categorieën: de impact weerstand zonder schade aan de paal en de zogenaamde breakout weerstand, dit wil zeggen de weerstand waarbij de installatie vernietigt wordt

Impact zonder schadeBreakout weerstand
Veste City40.000 joules250.000 joules
K4 verdwijnpaal*250.000 joules750.000 joules
K12 verdwijnpaal*700.000 joules2.000.000 joules

*De K4 en de K12 zijn getest en hebben een officieel certificaat

Hoe verloopt het installatieproces?

In samenspraak met de klant bepalen we op welke manier gebruikers een installatie zullen bedienen. Onder gebruikers verstaan we hulpdiensten, bewoners, leveranciers, fietsers, taxi’s, eenmalige bezoekers. Vervolgens bepalen we de inplanting van de installatie, rekening houdend met draairichtingen van vrachtwagens. Het eerste concept van de installatie wordt hier dus bepaald.

Lowist voert de plaatsing van de bekistingen, de drainage en de afwerking zelf uit. Het is belangrijk om ieder onderdeel in het installatieproces met de grootste nauwkeurigheid uit te voeren omdat      een foutieve plaatsing nadien zeer moeilijk op te lossen is. Graaf-.en funderingswerken kunnen in principe wel door de gemeente uitgevoerd worden.

Uit welke onderdelen bestaat een installatie?

  • Hydraulische verdwijnpaal
  • Beheersoftware
  • Veiligheidslus vóó r en achter de verzinkbare paal
  • Elektronische sturing
  • Bedieningszuil of stuurzuil
  • Bediening

Hoe werkt een veiligheidslus?

Een veiligheidslus is opgebouwd uit twee componenten: een detector en een lus. De lus is een spoel die wordt aangesloten op de detector. De detector stuurt een hoge frequentie door de spoel. Zodra een voertuig over de lus rijdt, verandert het magnetisch veld en schakelt de detector.

Wat is Centrigo?

Centrigo is een Cloud software die speciaal is ontwikkeld voor het beheer van verdwijnpalen. Iedere verdwijnpaal staat in verbinding met de software waardoor je een realtime overzicht krijgt van alle installaties. Je ziet in één oogopslag welke installaties omhoog of omlaag staan, welke een foutmodus vertonen en tegelijkertijd kunnen politie- of hulpdiensten met één klik een installatie in evacuatie plaatsen.

Lowist ontvangt van iedere klant drie keer per dag een rapport per mail. Door deze voortdurende rapportages kan Lowist defecte verzinkbare palen tot een minimum beperken.

Meer info? Vraag hier je brochure aan

Hoe zit het met de service?

Lowist toegangsbeheer is 24 uur per dag bereikbaar voor klanten. Dankzij de beheersoftware van Centrigo is Lowist direct op de hoogte van een eventueel defect en snel ter plaatse voor de benodigde reparatie. Lowist heeft alle onderdelen op voorraad om een snelle reparatie te kunnen garanderen. De installatie is in een oogwenk weer functioneel.

Werkt Lowist met onderaannemers?

Lowist werkt nooit met onderaannemers. Het installeren en onderhouden van verdwijnpalen vergt specifieke expertise die alleen ontstaat door dagelijks met verdwijnpalen te werken. Om het gewenste serviceniveau te kunnen waarborgen werkt Lowist daarom principieel niet met onderaannemers. Er komt dus altijd een installateur van Lowist ter plaatse.

Is jouw vraag over verdwijnpalen, slagbomen of onze werking niet beantwoord? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!