Close
Maastrichterstraat 365 3740 Bilzen
089 41 14 08 info@lowist.be
Lowist installeert totaaloplossing toegangscontrole voor OCMW Leuven

OCMW Leuven gaf aan Lowist de opdracht om de voertuigbewegingen op haar terrein in goede banen te leiden.

Geen eenvoudige standaardklus, maar een intelligente toegangsinstallatie waarbij slagboom, parking en verzinkbare palen een samenhangend geheel moesten vormen.

 

De OCMW-site in Leuven

De OCMW-site in Leuven is voor alle voertuigen afgesloten door een slagboom. Wie toegang krijgt tot het terrein, heeft twee opties: linksaf de ondergrondse parking of rechtdoor (voor leveranciers).

Een eerste uitdaging bij het ontwerp van de toegangsinstallatie was dat enkel geautoriseerde bezoekers, met name de leveranciers, de mogelijkheid mogen krijgen om rechtdoor te rijden. Tweemaal badgen op zo’n korte afstand zou niet praktisch zijn, en ook nog eens de investering van een extra aanmeldpaal vereisen.

Een tweede uitdaging was de beperkte oppervlakte: wie uit de ondergrondse parking wilt wegrijden, kan dat enkel als de doorgang bovengronds vrij is. Er mag dus geen conflict ontstaan tussen gelijktijdig binnenrijdende en buitenrijdende bezoekers.

 

Geïntegreerd systeem van toegangscontrole

De oplossing die we hebben ontworpen bestaat uit een intelligent samenspel van slagboom, verzinkbare palen, parking, verkeerslichten en controlelussen in het wegdek.

De controlelussen regelen de verkeerslichten in de ondergrondse parking, zodat chauffeurs in de ondergrondse parking een rood licht krijgen als er binnenkomende voertuigen zijn.

Als een parkeerder zijn geldige badge aanbiedt, gaan de slagboom en de poort automatisch openen. Als een leverancier zijn geldige badge aanbiedt zullen de slagboom en de verzinkbare palen automatisch dalen, de palen zullen terug stijgen zodra de afmeldlus aan de palen is geactiveerd.

In elke zone wordt ook de rijrichting van het voertuig automatisch gecontroleerd.

 

Specialist in toegangsbeheer

Als specialist in automatische toegangscontrole met meer dan 25 jaar ervaring hebben we ons in dit project volledig kunnen uitleven.

Worstel jij ook met uitdagingen om de toegangen tot je terrein beter te regelen? Aarzel dan niet contact op te nemen, of neem een kijkje naar onze producten.

 

Ontdek de producten van Lowist Toegangsbeheer