Close
Maastrichterstraat 365 3740 Bilzen
089 41 14 08 info@lowist.be

Lowist, expert in verzinkbare palen voor steden en gemeenten

Een automatische verzinkbare paal, ook wel bollard of poller genoemd, vormt de perfecte afbakening voor straten, pleinen en parken. Een stad of gemeente kan zo voertuigen selectieve toegang geven tot bepaalde zones. Je hebt hoogstwaarschijnlijk wel eens een inzinkbare paal van Lowist gezien in een van onze Belgische grootsteden. 

De inzinkbare paaltjes van Lowist kan je automatisch in-en uitschuiven op elk gewenst moment dankzij Centrigo. Dit is een eigen ontwikkeld softwarepakket dat wij koppelen aan een verzinkbare paal en dit geeft je de mogelijkheid om elke verdwijnpaal apart te bedienen. Je kan zo bepalen op welk moment de verdwijnpaal in de grond moet schuiven zodat bijvoorbeeld handelaars, leveranciers of bewoners de straat kunnen betreden tijdens bepaalde uren. 

Iedere openbare zone is uiteraard uniek en vraagt daarom om een specifieke aanpak. Bij Lowist hebben wij een ruim aanbod aan verdwijnpalen in ons gamma met elk een aantal unieke eigenschappen. Samen onderzoeken we welk type verdwijnpaal geschikt is voor jouw project.

Ontdek het aanbod aan verzinkbare palen

Geen verzinkbare paal zonder een goed en doordacht ontwerp

De plaatsing van een verzinkbare paal gaat altijd gepaard met de installatie van een bedieningszuil. Deze zuilen voorzien wij van een badgelezer zodat iedere chauffeur met een badge de mogelijkheid heeft om de verdwijnpaal te bedienen zonder dat hij eerst contact met de centrale dienst moet opnemen. Dit is handig voor horeca eigenaren of bewoners van desbetreffende straat. Verder vind je ook verkeerslichten terug op deze zuilen. Dit is bij ons verplicht zodat we de zichtbaarheid van de paal en meteen ook de mate van veiligheid verhogen. 

Samen met de opdrachtgever werken wij een plaatsingsplan uit voor deze pollers. Wij streven er ten alle tijden naar dat het verkeer niet stroef verloopt bij het badgen aan een bedieningszuil. Zo plaatsen wij bijvoorbeeld op kruispunten de verdwijnpaal met bedieningszuil 10 meter dieper in de straat, waardoor het doorgaand verkeer uit andere richtingen geen last ondervindt van een persoon die een afgesloten weg in wil navigeren.

Onze bedieningszuilen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van de situatie en noden van het project. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de zuil tijdelijk te verwijderen bij evenementen. Maar ook dit bespreken wij op voorhand met de u, zodat al de situaties in beeld gebracht worden. 

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?
Neem contact met ons op en we helpen je spoedig verder!