Close
Maastrichterstraat 365 3740 Bilzen
089 41 14 08 info@lowist.be

Tijdelijke beveiliging voor evenementen.

De Eventblocker beschermt de toegang tot straten en gebieden voor buitenevenementen, waardoor mensen worden beschermd tegen voertuigen die
worden gebruikt voor terroristische aanslagen.

Deze bollard is gecertificeerd als een enkel element volgens de internationale crashteststandaarden: BSI PAS68: 2013 en IWA-14-1: 2013 – Crash-testniveau ‘N2/N2A’

De crashtest wordt uitgevoerd met een klasse N2/N2A vrachtwagen met een gewicht van 7.500 kg die tegen de bollard botst met een snelheid van 50km/u.De resulterende impactenergie is ongeveer 700.000 joules.

De certificering is ook geldig voor installaties met meerdere Eventblockers, aangezien de crashtest op één element is uitgevoerd. Dit product garandeert maximale flexibiliteit en de beveiliging van de te beschermen gebieden.

MAXIMALE FLEXIBILITEIT

Of het nu is voor een stadsevenement, een festival of in de winter voor kerstmarkten, met de tijdelijke afzetpaal is het mogelijk om de verschillende gebieden op een flexibele en handige manier te beveiligen, ongeacht de plaats van het evenement.

Verder zijn voor de installatie geen civiele werken vereist, die in plaats daarvan essentieel zijn in het geval van automatische en vaste bollards. Voor de montage van Oktablock zijn geen verankeringen in het wegdek of het leggen van stroomkabels vereist.

Dankzij de geometrie is er geen vooraf gedefinieerde botsingszijde en kan Eventblocker voertuigbotsingen van verschillende kanten buiten het beschermde gebied voorkomen.

De structuur van de bollard is zeer eenvoudig en zeer flexibel; het kan eenvoudig worden geïntegreerd met andere permanente toegangscontrolesystemen in gebieden waar ondergrondse bevestiging niet mogelijk is

EENVOUDIGE LOGISTIEK

Elke Eventblocker, welke al gemonteerd is, kan worden gehaakt en verplaatst door de kraan van een vrachtwagen of door een vorkheftruck om snel te worden geplaatst/verwijderd, zonder speciale technische training.

Bovendien is de innovatieve Oktablock onvervalsbaar en vereist geen bescherming voor en tijdens het evenement. De afzonderlijke elementen kunnen ook buiten
worden opgeslagen en op gewone vrachtwagens worden vervoerd.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Vragen? Contacteer ons!

INDIVIDUEEL
VEILIGHEIDSCONCEPT

De Eventblocker kan individueel of in serie worden geplaatst. Het is dus mogelijk om individuele beveiligingssystemen te implementeren en aan te passen aan specifieke behoeften.

De Eventblocker is ook geschikt voor smalle straten, zoals fietspaden en dergelijke. het is mogelijk om een obstakel van elke breedte te maken, evenals blokkeerconfiguraties of specifieke doorgangspunten voor nood- en reddingsvoertuigen.

Het ontwerp is opzettelijk eenvoudig gehouden en wordt daarom niet als ‘bedreigend’ ervaren. De Eventblocker is geschikt voor de bescherming tegen voertuigen met
een botsingsenergie tot ongeveer 700.000 joules. De constructie van de basisplaat voorkomt struikelen; ook voor kinderwagens en rolstoelen.

Dankzij de oogbout op het bovenste deel van de bolder, kan deze eenvoudig worden verplaatst met behulp van een kraan of een vorkheftruck.