Close
Maastrichterstraat 365 3740 Bilzen
089 41 14 08 info@lowist.be

Uw partner in moderne mobiliteit

Als we rondom ons heen kijken kunnen we er niet omheen, het wordt alsmaar drukker in onze steden. Ruimte wordt schaars en de manier waarop we ermee omspringen bepaalt in grote mate onze levenskwaliteit.

Bij Lowist zijn we ons hier heel erg van bewust, daarom werken we al tientallen jaren proactief samen met verschillende openbare besturen en private organisaties om het wonen, werken en winkelen in onze Vlaamse steden zo conflictvrij en aangenaam mogelijk te maken.

Ben je onlangs nog gaan wandelen of winkelen in een stadscentrum? Heb je genoten van een veilige, gezellige, autovrije omgeving? Bij Lowist zijn we er fier op te mogen bijdragen aan een autoluwe stadsmobiliteit dankzij onze verdwijnpalen.

Troeven van Lowist

Onze partners en klanten verkiezen de dienstverlening van Lowist boven eender welke alternatieve oplossing, en dat vanwege de volgende eigenschappen:

   Nichespeler en specialist binnen verzinkbare palen en slagbomen. Nood aan advies? Bij Lowist reken je op uitgebreide expertise over de installaties en de hierbij horende garanties

   Onze producten bestaan uit de meest duurzame en robuuste materialen. Ook onze besturingssoftware Centrigo is ontworpen met het oog op maximale gebruiksvriendelijkheid.

   De ontwikkeling van materialen, de installatie en het onderhoud vallen onder eigen beheer. Onze innovativiteit zorgt op regelmatige basis voor nieuwe toepassingen.

     24/7 kan je beroep doen op de diensten van Lowist. Onze materialen zijn steeds voorradig zodat de installatie na de 1ste interventie ook terug operationeel is.

 

Vragen? Misschien vind je jouw antwoord(en) hieronder!

Uit welke onderdelen bestaat een installatie?

  • Hydraulische verdwijnpaal
  • Beheersoftware
  • Veiligheidslus voor en achter de verzinkbare paal
  • Elektronische sturing
  • Bedieningszuil of stuurzuil
  • Bediening

 

Hoe werkt een veiligheidslus?

Een veiligheidslus is opgebouwd uit 2 componenten, een detector en een lus. De lus is een spoel die wordt aangesloten op de detector. De detector stuurt een hoge frequentie door de spoel, zodra een voertuig over de lus rijdt, veranderd het magnetisch veld en schakelt de detector.

 

Waarom kiezen voor een hydraulische verdwijnpaal?

Er zijn 3 type verdwijnpalen:
1) Hydraulisch
2) Elektromechanisch
3) Pneumatisch

Een verzinkbare paal zit uiteraard in de grond, aangezien een hydraulisch systeem een perfect gesloten keten moet zijn is de installatie ook waterdicht. Een hydraulische verdwijnpaal kan ook intensiever gebruikt worden dan een elektromechanische verdwijnpaal. Dit komt omdat een elektromechanische verdwijnpaal na veelvuldig gebruik opwarmt en in thermische veiligheid valt. Een nadeel van hydrauliek is de verontreiniging ingeval van lekkage, veel hydraulische oliën zijn gebaseerd op minerale oliën. Om deze redenen gebruiken wij de bio-hydraulische oliën.

De voordelen?
+ Lange levensduur
+ Intensief gebruik
+ Bio-hydraulische olie

Pneumatische verdwijnpalen worden nog zelden gebruikt omdat bij vriesweer het gecondenseerd water in de compressor en de leidingen bevriest.

 

Zijn installaties van verdwijnpalen veilig?

Ja, de installaties zijn perfect veilig maar de gebruiker/bestuurder moet zich wel aan de verkeersregels houden. Als je op een kruispunt door het rode licht rijdt, is de kans groot dat je een ongeval veroorzaakt. Zo is het ook met verdwijnpalen, negeer je het rode licht dan veroorzaak je een botsing. Lees hier meer over in de case Stad Hasselt of Stad Leuven.

 

Welke type verdwijnpalen zijn er bij Lowist verkrijgbaar?

Lowist verdeeld 3 type verdwijnpalen.
– De Vesta City, in het verleden is dit meest gangbare verdwijnpaal
– De K4 verdwijnpaal, rekening houdend met de terreurdreigingen is dit type aan te raden in winkelstraten of pleinen waar veel bezoekers passeren.
– De K12 verdwijnpaal is eerder van toepassing voor het beveiligen van ambassades of militaire basissen.

 

Hoe sterk is een verdwijnpaal?

Lowist toegangsbeheer heeft 3 type verdwijnpalen, de weerstand bij aanrijding wordt uitgedrukt in joules. Er zijn 2 categorieën: de impact weerstand zonder schade aan de paal en de breakout weerstand.

Impact zonder schadeBreakout weerstand
Veste City40.000 joules250.000 joules
K4 verdwijnpaal*250.000 joules750.000 joules
K12 verdwijnpaal*700.000 joules2.000.000 joules

*De K4 en de K12 zijn getest en hebben een officieel certificaat

 

Hoe verloopt het installatieproces?

Samen met de klant bepalen we vooraf op welke manier een installatie door de gebruiker zal bediend worden. Onder gebruikers verstaan we hulpdiensten, bewoners, leveranciers, fietsers, taxi’s, eenmalige bezoekers… Vervolgens bepalen we de inplanting van de installatie, rekening houdend met draairichtingen van vrachtwagens. Het eerste concept van de installatie wordt hier dus bepaald.

Het plaatsen van de bekistingen, de drainage en de afwerking wordt door Lowist uitgevoerd. Het is belangrijk om ieder onderdeel in het installatieproces met de grootste nauwkeurigheid uit te voeren. Een foutieve plaatsing is nadien zeer moeilijk op te lossen. Graaf- en funderingswerken kunnen in principe wel door de gemeente uitgevoerd worden.

 

Wat is Centrigo?

Centrigo is een cloudsoftware die speciaal is ontwikkeld voor het beheer van verdwijnpalen. Iedere verdwijnpaal staat in verbinding met de software waardoor je een realtime overzicht krijgt van alle installaties. Je ziet in één oogopslag welke installaties hoog of laag staan, dewelke een foutmodus vertonen en tegelijkertijd kunnen politie- of hulpdiensten met 1 klik een installatie in evacuatie plaatsen.

Lowist ontvangt van iedere klant 3x per dag een rapport per mail, alleen zo kunnen defecte verzinkbare palen tot een minimum worden beperkt.

Meer info? Vraag hier je brochure aan

 

Hoe zit het met de service?

Wij zijn 24 op 24 bereikbaar, iedere klant mag ons contacteren. Dankzij de beheersoftware van Centrigo kunnen wij direct zien welk het defect is. Indien nodig gaan wij onmiddellijk ter plaatse en voeren wij een herstelling uit. Lowist heeft alle onderdelen in stock, bij het uitvoeren van een herstelling is de installatie ook effectief en direct gemaakt.

 

Wat kost een installatie?

De kostrpijs van een installatie is afhankelijk van het aantal en het type verdwijnpalen dat één installatie telt maar ook welke werken de klant in eigen beheer neemt. Om de kostprijs te drukken kan de gemeente zelf instaan voor de graaf- en funderingswerken. De prijs voor een installatie ligt tussen de €10.000 en de €15.000 excl btw.

 

Werkt Lowist met onderaannemers?

Lowist werkt nooit met onderaannemers. Onze focus ligt op het installeren en onderhouden van verdwijnpalen, we zijn hier dagelijks mee bezig waardoor we de lat erg hoog leggen voor onszelf. Onderaannemers of installateurs die occasioneel een installatie plaatsen kunnen nooit over dezelfde kwaliteiten beschikken als Lowist doordat we dagelijks ervaring en kennis opdoen binnen ons vakgebied. Kwaliteit en efficiëntie, daar gaan wij voor!

 

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Contacteer ons!