Close
Maastrichterstraat 365 3740 Bilzen
089 41 14 08 info@lowist.be
De werken bij Quartier Bleu zetten de eindsprint in

In Londen, Parijs, Praag, Liverpool of Manchester is wonen aan het water hip geworden. Ruige buurten waar vroeger rauwe laad- en losactiviteit plaatsvonden, veranderden in hippe, trendy woon- en winkelwijken waar het goed toeven is. Dat is ook het geval in Hasselt waar de vroegere kaaien getransformeerd worden in prachtige woonwijken die tintelen van het goede leven. Voor het verkeersluw maken van dit gedeelte van de stad werd opnieuw beroep gedaan op de ondersteuning van Lowist Toegangsbeheer uit Bilzen.

Stad aan de haven

Hasselt piekte de jongste jaren reeds als winkel-, woon-, werk- en studentenstad en doet dat nu nog meer. Na hoofdstad van de Smaak, eerste Stad van het Geluk en vierde Shoppingstad van België mag Hasselt binnenkort zich ook ‘Stad aan de Haven’ noemen. Met Quartier Bleu herontdekt Hasselt zich opnieuw.

Kattegatstraat afgesloten met verzinkbare palen

De inrichting van dit stadsdeel en met name de verbinding tussen het Quartier Bleu en de binnenstad wordt een blauwe parel aan de kroon van Hasselt. Om die verbinding veilig te maken voor de bewoners en bezoekers van het Quartier Bleu, wordt deze ruimte zo verkeersluw als mogelijk gemaakt. Met name de Kattegatstraat aan het Holiday Inn wordt afgesloten voor alle autoverkeer. Het plaatsen van de verzinkbare palen werd toevertrouwd aan Lowist Toegangsbeheer. Op dit moment (februari 2020) is de aannemer van de wegenis druk bezig met de aanleg van de doorsteek tussen Molenplein en Quartier Bleu. Lowist installeerde alvast de bekistingen voor de verdwijnpalen. Op 26 maart 2020 moeten de werken klaar zijn want dan is de grote opening van Quartier Bleu een feit.

Lowist is dé mobiliteitspartner van diverse Belgische steden en gemeenten

Lowist Toegangsbeheer is in Hasselt niet aan zijn proefstuk toe. Lowist plaatste eerder al dergelijke palen in onder andere Leuven, Antwerpen, Sint Gillis, Aarschot, Sint-Truiden, Deinze, Bree … Zelfs bij de NATO kan je de afsluitsystemen van Lowist terugvinden.  

Verzinkbare palen in Hasselt door Lowist toegangsbeheer