Close
Maastrichterstraat 365 3740 Bilzen
089 41 14 08 info@lowist.be
Eventblocker: flexibel wapen in strijd tegen terrorisme bij drukke evenementen

Veiligheid is een issue dat leeft bij alle gemeente- en stadsbesturen. Zeker na de aanslagen met vracht- en personenwagens, zit de schrik voor terroristische aanvallen bij druk bijgewoonde evenementen er stevig in. Bij vaste locaties kan je een verzinkbare anti-terreurpaal zetten. Maar dat wordt moeilijk en kostelijk om dat te doen bij manifestaties of evenementen die op lukrake plaatsen plaatsvinden. Daar is nu een oplossing voor: de Eventblocker van Pilomat die in België verdeeld wordt door Lowist Toegangsbeheer uit Bilzen.

Het principe is heel eenvoudig: de Eventblocker is een verplaatsbare paal die een voertuig van 7.500 ton dat tegen 50 kilometer per uur komt aanrijden, kan tegenhouden. De Eventblocker is gecertificeerd volgens de internationale standaarden en doorstond de crashtest BSI PA68:2019* en IWA-14-1:2013*.

Of het nu is voor een stadsevenement, een festival of in de winter voor kerstmarkten, met de tijdelijke afzetpaal is het mogelijk om de verschillende gebieden op een flexibele en handige manier te beveiligen, ongeacht de plaats van het evenement. Doordat het ontwerp opzettelijk eenvoudig gehouden is, wordt de paal niet als „bedreigend“ ervaren.

Voordelen van de Eventblocker:

*      Je kan verschillende gebieden op een flexibele en handige manier beveiligen, ongeacht de plaats van het evenement.

*      Het is vriendelijk voor voetgangers en fietsers. De constructie van de basisplaat voorkomt namelijk vallen of struikelen, voor fietsers, maar ook voor kinderwagens en rolstoelen.

*      Eenvoudige logistiek: de afzonderlijke elementen kunnen ook buiten worden opgeslagen en vervoerd op gewone vrachtwagens door middel van de haak aan de bovenzijde.

*      Voor de installatie zijn geen civiele werken vereist, zoals wel het geval is in het geval van automatische en vaste bollards.

*      Voor de montage zijn geen verankeringen in het wegdek of het leggen van stroomkabels vereist.

*      Dankzij de geometrie is er geen vooraf gedefinieerde botsingszijde en kan de Eventblocker voertuigbotsingen van verschillende kanten buiten het beschermde gebied voorkomen.

*      De structuur van de paal is zeer eenvoudig en zeer flexibel. Hij kan eenvoudig worden geïntegreerd met andere permanente toegangscontrolesystemen in gebieden waar ondergrondse bevestiging niet mogelijk is.

*      Eventblocker-palen kunnen individueel of in serie worden geplaatst. Het is dus mogelijk om individuele beveiligingssystemen te implementeren en aan te passen aan specifieke behoeften.

*      Geschikt voor smalle straten, zoals fietspaden en dergelijke.

*      Het is tevens mogelijk om een obstakel van elke breedte te maken, evenals blokkeerconfiguraties of specifieke doorgangspunten voor nood- en reddingsvoertuigen.

Specificaties:

*      Baseplate dimension 800 x 800 mm

*      Hoogte 1250 mm

*      Cylinder diameter 273 mm

*      Kleur Grijs antraciet RAL 7016 (andere RAL kleur op aanvraag mogelijk)

*      Gewicht: ca. 350 kg

*      Weerstandsvermogen 750.000 J

 

Meer informatie:

Lowist Toegangsbeheer

Maastrichterstraat, 3740 Bilzen

089 41 14 08

www.lowist.be

ml@lowist.be

 

*  BSI PA68:2019 is een publiek beschikbare specificatie (PAS) voor impacttests en het beoordelen van vijandige voertuigbeperkende producten zoals bolders, blokkers en barrières die worden gebruikt voor veiligheids- en terrorismebestrijdingsdoeleinden.

*  IWA 14-1: 2013 specificeert de essentiële impactprestatie-eis voor een voertuigveiligheidsbarrière (VSB) en een testmethode voor het beoordelen van de prestaties bij een enkele botsing door een testvoertuig dat niet door een mens wordt bestuurd.