Close
Maastrichterstraat 365 3740 Bilzen
089 41 14 08 info@lowist.be
Veiligheid in de gemeente – Ervaringen Sint Gillis: “Lowist is snel en flexibel”

De gemeente Sint Gillis behoort bij het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en telt 50.000 inwoners. In 2018 heeft de gemeente sterk ingezet op het vernieuwen van zijn pleinen met verzinbare (anti-terreur) palen.

Verzinkbare anti-terreurpalen in Sint Gillis

De gemeente Sint Gillis besliste om, als onderdeel van het Brussels hoofdstedelijk gewest, een aantal pleinen en straten afsluitbaar te maken met verzinkbare palen en op strategische plaatsen zelfs met verzinkbare anti-terreurpalen. Via aannemer wegeniswerken Nutons kwam de eerste opdracht terecht bij Lowist Toegangsbeheer. Als onderdeel van de vernieuwing van Parvis de Sain Gilles en het Fontainasplein werden 10 toegangen afgesloten met verdwijnpalen type K4. Ook de aangrenzende straten aan de Louizalaan werden afgesloten met verdwijnpalen. De installaties worden beheerd met de Cloudsoftware Centrigo.  Nadien volgende nog een openbare aanbesteding voor het plaatsen van anti-terreurpalen type K4 aan de Louizalaan.

Ervaringen met Lowist in Sint Gillis

Anne De Cannière (architecte en verantwoordelijke voor de openbare ruimte van Sint Gillis): “Aan het eerste gesprek met Mathie Lowist hielden we meteen een goed gevoel over. De werken zijn ook snel en prima uitgevoerd. In het begin waren er enkele kleine probleempjes met de software, maar als we daar melding van maakten, dan stond de zaakvoerder hier zo snel als hij kon om de zaak uit te klaren en op te lossen. De grote troeven van Lowist Toegangsbeheer zijn die snelle service en het feit dat het een flexibel bedrijf is. Als ik bel met een vraag, dan kom ik bij één van de zaakvoerders terecht. Dat werkt snel en vlot. Lowist Toegangsbeheer plaatste hier al 26 palen en het is de bedoeling dat we ook in de toekomst verder zullen samenwerken.”

Benieuwd hoe verzinkbare palen kunnen geïntegreerd worden in uw stad of gemeente? Neem contact met ons op!

Veiligheid in de gemeente: case Sint Gillis