Close
Maastrichterstraat 365 3740 Bilzen
089 41 14 08 info@lowist.be
Bikescout maakt oversteken van fietsers veiliger

Fietsers of scooters die onverwacht opduiken op een oversteekplaats; ze vormen maar al te vaak een plotseling gevaar. Automobilisten zien ze vaak te laat en de fietser zelf is zich vaak niet bewust van zijn of haar eigen kwetsbaarheid.

Heijmans BikeScout uit Nederland biedt nu een nieuwe oplossing die oversteken veiliger maakt voor fietsers.

 

De veiligheid van fietsers in het verkeer

Fietsers zijn kwetsbare weggebruikers. En met de opkomst van de elektrische fiets, waarmee fietsers vaak een veel hogere gemiddelde snelheid behalen, is het risico op verkeersongevallen nog toegenomen. De meeste verkeersongevallen waar fietsers bij betrokken zijn gebeuren op fietsoversteekplaatsen en kruisingen met de openbare weg.

De BikeScout is een intelligent systeem dat de snelheid en afstand van naderende fietsers inschat en zo automobilisten op kruispunten en T-splitsingen kan waarschuwen wanneer er een fietser aankomt.

Dat waarschuwen gebeurt via LED-indicatie in het wegdek. Heijmans BikeScout biedt wegbeheerders bovendien de mogelijkheid om via een webapplicatie data in te zien van de fietspassages, zoals telgegevens, gemiddelde en maximale snelheid.

 

 

Intelligente oplossingen voor meer verkeersveiligheid

Het voorbeeld van de Bikescout in Nederland illustreert hoe automatisering en slimme systemen kunnen zorgen voor een veiligere verkeersinfrastructuur. Op diezelfde manier dragen we ook bij Lowist bij tot meer verkeersveiligheid in de Belgische steden en gemeenten, met onze automatische afsluitpalen (ook wel verdwijnpalen of verzinkbare palen genoemd).

 

Lees meer over onze automatische afsluitpalen