Close
Maastrichterstraat 365 3740 Bilzen
089 41 14 08 info@lowist.be
Lowist Toegangsbeheer innoveert naar nog meer veiligheid

Om de veiligheid van uw installatie nog veiliger te maken heeft Lowist Toegangsbeheer in samenwerking met Flanders in Shape een ‘Intelligente Sturing’ ontworpen, de Vista IS. Dit nieuwe systeem heeft twee bijzondere kenmerken.

Bij defect aan één van de veiligheidscomponenten – zoals verkeerslicht, veiligheidslus of het drukventiel – schakelt  het systeem volledig uit. Dit om ongelukken te vermijden.
Het nieuwe systeem is tevens voorzien van een extra ventiel dat bij het zogenaamd “treintje rijden (*)” onmiddellijk en automatisch geactiveerd wordt. De paal ‘valt’ hierdoor als het ware naar beneden door zijn eigen gewicht. Met de traditionele sturing duurde dit nog 6 seconden, met de Vista IS 1 seconde.

De VISTA IS is standaard bij alle nieuwe installaties. Oude installaties kunnen makkelijk en snel omgebouwd worden.

De investering voor onderzoek en ontwikkeling bedraagt 7.500,00 euro

De eerste installatie van een verzinkbare paal met ‘intelligente sturing’ werd op 8 juni opgeleverd te Lanaken. De toegang tot het domein Pietersheim is hiermee afgesloten voor het verkeer.

www.flandersinshape.be

(*) treintje rijden is een voertuig dat kort volgt nadat het eerste voertuig op een geldige manier toegang heeft verkregen.