Close
Maastrichterstraat 365 3740 Bilzen
089 41 14 08 info@lowist.be
Lowist Energy B4040 55: Innovatieve energiezuilen voor markten en evenementen

Winterland, kermis Hasselt, Sinksenfoor Antwerpen … allemaal zijn het grote evenementen in steden die een hele organisatie vergen vooraleer de eerste bezoeker het terrein kan betreden. Je kan wel stellen dat je telkens een klein dorp aan het bouwen bent waar water, elektriciteit, telecommunicatie … meer dan nodig zijn. Vaak zie je er dan ook kluwen van kabels en darmen liggen om alle plekken van het nodige te voorzien. Ook op markten zijn steevast stroom- en watervoorzieningen nodig die tot op heden verstrekt worden via onhandige en spuuglelijke voetpadkasten. Vanaf nu is dat verleden tijd dankzij de halfautomatische ENERGY B4040 55-torens van Lowist.

energiezuilen voor markten en evenementen

Veiligheid en gebruiksgemak

De ENERGY B4040 55-torens van Lowist zijn speciaal ontworpen voor zulke aanvullende diensten zoals elektriciteit, water, telefooncommunicatie, perslucht en water. Ze worden bovendien niet enkel gebruikt voor sites waarop evenementen plaatsvinden. Ook plaatsen die meestal worden gebruikt voor parkeren, wandelen en markten hebben er baat bij. Losliggende kabels en darmen zijn ten eerste geen gezicht, maar vormen ook een gevaar voor de wandelende bezoeker die er over kan struikelen, of voor de minder mobiele mens die er met zijn rolstoel of scootmobiel moeilijk kan passeren. Bovendien besparen ze op de duur geld en tijd uit. 

 

ENERGY B4040 55 zorgt voor veiligheid

Met het plaatsen van de ENERGY B4040 55 voorkom je als bestuur of als organisator immers het arbeidsintensief leggen van kabels en buizen en garandeer je een grotere veiligheid voor de gebruikers. De fabrikant investeerde jaren onderzoek in het optimaliseren van dit product. Zo is de Energy B4040 55 het resultaat van meer dan 40 jaar toewijding op het gebied van toegangscontrole en een twintigjarige specialisatie in verdwijnpalen.

 

Algemene kenmerken

De B4040 55 ENERGY-torens, met halfautomatische beweging, zorgen voor meerdere installaties van een fase en/of driefasen 16A, 32A en 63A, in overeenstemming met EN 60301–1 EN 60301–2 voorschriften en bijbehorende beveiligingsschakelaars. De afdekplaat aan de bovenkant van de verkeerstoren voldoet aan de UNI EN 124-voorschriften met belastingklasse D400.

 

Bewijs van degelijkheid

Als bewijs van degelijkheid kan gelden dat het oude goederenstation Gare Maritime op de site Tour & Taxis gebruik maakt van de Energy B4040 55. Deze werf is in volle renovatie. Het oude goederenstation moet een overdekte stad worden, met winkelruimtes, promenades en horeca. De renovatie van het station begon in 2016. De 45.000 vierkante meter grote oppervlakte van het station krijgt er nog eens 35.000 extra vierkante meters bij op de verdiepingen. Op het gelijkvloers komen winkels, showrooms of horecazaken, op de verdiepingen komen kantoren, en in het midden komt een grote ruimte met plaats voor markten of evenementen. Het is op die middenplek dat de Energy B4040 55 zuilen geïnstalleerd zullen worden. Een innovatieve tool in een moderne omgeving, als het ware. 

 

Lowist Energy B4040 55_ Innovatieve energiezuilen voor markten en evenementen

 

Lowist Toegangsbeheer werkt aan de stad van morgen door het voorzien van verdwijnpalen, anti-terreurpalen, slagbomen en óók energiezuilen, zoals in Gare Maritime.