Close
Maastrichterstraat 365 3740 Bilzen
089 41 14 08 info@lowist.be
De Hovenring, inspirerende architectuur in het teken van fietsers!

Op zoek naar manieren om van uw stad een fietsstad te maken? Tip: maak gebruik van architectuur!

Enkele knappe ontwerpen maken de stad aantrekkelijk voor fietsers en voetgangers en zorgen dat de veiligheid zelfs op de drukste kruispunten gewaarborgd blijft. De Hovenring te Eindhoven geeft alvast het goede voorbeeld.

 

De Hovenring: praktische pracht en praal!

De belangrijkste troef van de Hovenring? Het weldoordachte lichtplan! Een van de belangrijkste elementen hiervan is de verlichting die in het cirkelvormige dek is geïntegreerd.

De ruimte tussen ballastring en brugdek is voorzien van aluminium lamellen, lichtdoorlatend plaatmateriaal en tl-verlichting, waardoor ’s avonds een lichtring zichtbaar is. De combinatie van de aangelichte pyloon en de lichtring in het dek zorgt voor een indrukwekkend beeld.

Naast de decoratieve lichtring, is de brug voorzien van functionele ledverlichting in de handregel. Deze zorgt voor een verlicht brugdek en voor voldoende licht op ooghoogte, zodat gebruikers zich veilig voelen op de Hovenring.

 

Nog wat extra mobiliteitstips

Met deze slimme ingrepen bezorgt u nog meer comfort aan de tweewielers:

  • Zorg voor voetsteunen en railings zodat fietsers niet moeten afstappen bij stoplichten
  • Introduceer een ‘groene golf’ voor fietsers. Stem verkeerslichten op elkaar af.
  • Maak gebruik van tellers die aangeven wanneer een verkeerslicht op rood of groen zal verspringen. Daardoor kunnen fietsers tijdig hun snelheid wat aanpassen om vlot te blijven rijden…

En uiteraard: zorg voor voldoende autovrije zones waar voetgangers en fietsers zich volledig kunnen uitleven!