Close
Maastrichterstraat 365 3740 Bilzen
089 41 14 08 info@lowist.be
67 verdwijnpalen bewegen met militaire precisie

In Casteau vlakbij Bergen is de Supreme Headquarters of the Allied Powers (SHAPE) gevestigd, het centrale commandocentrum van de militaire troepen van de NAVO.

Voor de externe beveiliging van dit militaire domein heeft SHAPE gekozen voor de automatische afsluitpalen van Lowist.

 

67 automatisch verzinkbare palen

Op de terreinen bevindt zich behalve het commandocentrum van de NAVO ook een kleuterschool, lagere en middelbare school voor de kinderen van het militaire en burgerpersoneel van de SHAPE.

Deze school valt onder beheer van een afdeling van het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Dat er dan ook hoge eisen worden gesteld aan bouwfirma’s en leveranciers als het om de beveiliging van het domein gaat, is geen verrassing. Alle bouwwerken moeten voldoen aan de strenge kwaliteits- en veiligheidsnormen van het Amerikaanse geniekorps.

Vanwege deze veiligheidseisen heeft SHAPE voor de beveiliging van dit domein gekozen voor een installatie wegzinkbare palen van Lowist. De verschillende toegangen tot het terrein worden nu beveiligd met maar liefst 67 automatisch verzinkbare palen, die allemaal met militaire precisie simultaan omhoog en omlaag kunnen bewegen.

 

Lees meer over de werking van onze wegzinkbare palen