De stad van morgen is verkeersvrij, met veel ruimte om rustig te wandelen en te winkelen. We hebben al talrijke steden en gemeentes verkeersvrij gemaakt met onze verzinkbare palen.

 

De autoluwe binnenstad

Een belangrijke uitdaging waar veel gemeentebesturen vandaag het hoofd over breken is ruimtelijke ordening.

Groeiende steden trekken steeds meer verkeer aan: bedrijven vestigen zich en zorgen voor woon-werkverkeer en goederentransport, er komen nieuwe winkelcentra, en ook centrumbewoners durven al eens sneller de wagen te nemen om de stad te doorkruisen.

Gemotoriseerd verkeer in drukke stadscentra kunnen de bewoners heel wat hinder bezorgen: lawaai, luchtvervuiling, gevaar voor fietsers en voetgangers, … Het is dan ook niet verwonderlijk dat gemeentebesturen vaak streven naar een autoluwe (of verkeersvrije) binnenstad.

 

De oplossing: verzinkbare paaltjes

De eenvoudigste en daarom ook meest populaire oplossing om stadscentra verkeersvrij te maken zijn verzinkbare palen (ook wel dynamische palen, automatische afsluitpalen, verdwijnpalen, wegzinkbare palen, intrekbare palen of hydraulische afschermpalen genoemd).

Bij Lowist installeren we deze afschermpalen al meer dan 15 jaar voor steden en gemeentes (maar ook bedrijven) en we gaan steeds verder met het innoveren en perfectioneren van onze producten.

Lees alles over onze verzinkbare palen