Zijn er veel verschillen in verzinkbare palen?

Ja. Installaties van verdwijnpalen kunnen op zeer verschillende manieren worden opgesteld en over uiteenlopende eigenschappen beschikken. 

Elke af te sluiten zone is uniek en vraagt om een specifieke aanpak. Lowist werkt met twee basistypes van verdwijnpalen, Vesta City Standaard en Vesta City Gepantserd, die we de laatste 20 jaar hebben geperfectioneerd en die volledig op maat kunnen worden geconfigureerd en uitgebreid. 

 

Type 1: Vesta City Standaard

De verzinkbare paal type Vesta City Standaard is een breed inzetbare oplossing, ideaal voor het afsluiten van straten en pleinen. Het gaat om een paal van inox of staal, met een hydraulische aandrijving.

De hydraulische paal wordt in beweging gezet via een oliepomp (met bio-afbreekbare olie), die netjes in de bekisting van de paal is weggewerkt. De oliepomp stuurt een zuiger aan, die vrij van de paal is opgesteld.

Dit heeft als voordeel dat bij een aanrijding het obstakel meebeweegt en de schok absorbeert, zodat de zuigerstang niet wordt beschadigd. De paal kan nadien op een eenvoudige manier terug in de juiste positie worden geplaatst.

Aangezien de oliepomp in de bekisting van de paal verwerkt zit, is het bovendien niet nodig om bovengronds extra plaats te voorzien voor de aandrijving.

 

Specificaties:
Aandrijvinghydraulisch
Paalinox of staal in ral naar keuze
Totaal gewicht114 kg
Paaldiktestaal 6mm – inox 4 mm
Diameter paal275 mm
Hoogte paal600 mm
Daaltijd   / stijgingstijd2 sec. / 4 sec.
Ingebouwde druksensor
Gebruiksfrequentie100%
Schokbestendig40.000 joule
Breekweerstand250.000 joule

 

 

Type 2: Vesta Gepantserd

In sommige situaties is het aangeraden om te werken met de gepantserde palen (Vesta Gepantserd), voor extra veiligheid.

De gepantserde palen werken volgens hetzelfde mechanisme als de standaardpalen, met als belangrijkste verschil de stevigere cilinder en zwaardere bekisting.

Dit maakt van Vesta Gepantserd (zo’n 70 kilogram zwaarder dan de standaarduitvoering!) de ideale oplossing voor ramkraakbeveiliging.

 

Specificaties:
Aandrijvinghydraulisch
Paalinox of staal in ral naar keuze
Totaal gewicht180 kg
Hoogte800 mm
Paaldiktestaal 10 mm
Diameter paal275 mm
Daaltijd   / stijgingstijd2 sec. / 4 sec.
Ingebouwde druksensor
Gebruiksfrequentie100%
Schokbestendig60.000 joule
Breekweerstand700.000 joule

 

Uitbreidingen op de verzinkbare palen

De selectie “standaard” of “gepantserd” is snel gemaakt, maar in functie van de situatie zal er ook gekeken moeten worden naar opties als verkeerslichten, LED-kronen, markeernagels voor voetgangers en een voertuigendetector.

Meer lezen over de uitbreidingen